Круглий стіл "Організація роботи інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти"

2019-01-16

З метою вирішення актуальних питань щодо організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами в закладах дошкільної освіти 16 січня 2019 року на базі Балаклійського інклюзивно-ресурсного центру був організований Круглий стіл за темою: "Організація роботи інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти".

У заході взяли участь педагогічні працівники Балаклійського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 7 комбінованого типу Балаклійської міської ради, Андріївського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) Андріївської селищної ради та Савинського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 1 Савинської селищної ради.

Під час заходу були розглянуті два теоретичних питання: організація та здійснення супроводу інклюзивної освіти в закладах дошкільної освіти, актуальні питання взаємодії Балаклійського ІРЦ з методичними структурами закладів дошкільної освіти. У практичній частині заходу учасники ознайомилися з практикою використання інтерактивного обладнання, яке застосовують фахівці Балаклійського ІРЦ під час роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

За підсумками Круглого столу учасниками було вироблено алгоритм дій щодо утворення інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти та окреслені нові актуальні питання для подальшої роботи Круглого столу.

Захід проходив у позитивній атмосфері, що сприяло активізації творчого потенціалу педагогів.

Кiлькiсть переглядiв: 145